Followers

Friday, April 1, 2011

.:: Pilihan ::.

Assalamualaikum w.b.t.

Di hari jumaat yg sgt mulia ini, tergerak hati aku ingin berkongsi semua masalah n perkara yg bru shj terjadi dgn sorng shbt yg bru aku kenali hanya beberapa bulan yg lalu.
Pertemuan kami bermula di surau SKTM, UMS.
First impression aku bila nmpk dya :
1) Garang
2) Susah nak 1 kepala.
mcm2 lg.

Namun, kini presepsi sebegitu ilang apabila kami berdua semakinla rapat.
hehe.

B'mcm2 benda yg aku first buat bila msuk UMS ne.
Terus terang aku ckp.
Aku ne mudah terpengaruh.
Mudah terikut2.
Tapi ada dia.
Alhamdulillah.Aku sedar.
:)

Dlm perjlnn pulang dr kelas td.
Aku dh wat keputusan.
Aku akan berpegang dgn dua2.
Tapi aku kena perbaiki diri dulu.
kuatkan diri dulu.

Aku syg dua2 ne.
Apa salahnya dgn yg 1 tu aku nasihat,tegur,sama2 perbaiki diri.
dgn 1 ne plak aku teruskan.
berikan komitmen.
Btul....
Aku syg dua2 ne.
Aku xnak ilang.
Bila dah dpt,susah nak lepaskan lg.
Bila dah dpt apa yg kta nak, susah nak lepaskan.
kan3..?

YA ALLAH.Aku mohon Kau berikan kekuatanMu itu kepada hambamu ini.

Aku bukan xnak hidup sederhana.
Juz nak penuhi tuntutan sebagai hamba Allah.
Dgn cara itulah aku dpt memenuhi tuntutan itu.

al-Baqarah : 30.

insyaAllah akan aku pgg ayat itu smpi bila2.
aku dah dpt jln tu sbnrnya.
so aku akan truskan.

semua tu sudah aku kaji.bertahun2 lamanya.
Diam2 aku ne pun.aku suka cari bnda yg btul2 aku nak.
Allah dah bg jalan dh ne.
Alhamdulillah.

May Allah bless me.
:)


3 comments:

  1. Salam..
    ieka, i don't get it.
    if u dont mind, apa yg '2-2' tu?

    ReplyDelete
  2. love : tq :)
    tiqa : i tell u later k.:)

    ReplyDelete