Followers

Friday, February 21, 2014

Si Comel Sofea



Baby Sofea Khadeeja
Alhamdulillah.. akhirnya setelah 9 bulan.. lahirlah bayi yang diberi nama Sofea Khadeeja.. anak kepada Babu Ieda, makcik Bongsu aku dan Uncle Bujang.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Sofea Khadeeja dilahirkan pada jam 1.45 pagi pada 13 Februari 2014.. Baby ni merupakan cucu yang ke-23 dlm famili besar aku (Hj Jaafar & Hjh Dg Taisah) Semoga menjadi seorang anak yang solehah ya! dan menjadi seorang Muslimah yang terbaik!

Kehadiran si comel ni mmg mengembirakan kami semua lg2 dgn adik2 sepupu aku yg masih kecil la. Bila dpt kabar berita yang kami bakal dapat adik sepupu perempuan, kami sgt happy memandangkan sepupu aku ramai lelaki. So sekarang ni dah jd 11 girls VS 12 boys.. hehehe..

Aku nak ceritakan serba sedikit tentang famili aku..

My Big BIG Famili
Gambar di atas ni diambil time kitarong berPICNIC tym Chinese New Year baru2 ni memandangkan adik aku yang tgh studi di Mesir balik Malaysia so kami ambil kesempatan cuti yang ada untuk berkumpul dan mngeratkan lg silaturahim kami.. hehe.. Tgk babu Ieda (tudung hijau) masih lagi belum bersalin.. ni seminggu before baby Sofea lahir.. sudahlah berjalan pi Tenom sehari sebelum.. ni berjalan lagi..

Sepupu sepapat aku
Not in picture: Hans, Nabila, Orked, Dell
Gambar di atas ni pula sepupu2 aku.. aku yang paling tua.. YA.. aku cucu pertama.. anak buah pertama.. kakak sepupu yang pertama.. ramai betul lelaki.. ni bukan semua ni ada lagi yang teda.. sambut CNY dgn famili lain.. gambar ni ambil tym makan besar CNY.. ni rumah makcik aku yang kahwin dgn cina so adat makan besar tu xlari la kan..

Overall, we glad to have Sofea Khadeeja to be our new member of our BIG BIG Famili.. n doakan Sofea sembuh dari penyakit kuning secepat mungkin.. td bacaan dah cecah 227.. cpt sembuh Sofea sayang!!

May Allah bless me n my famili :)