Followers

Thursday, February 10, 2011

.:: Sibuk ::.

Assalamualaikum w.b.t.

Lama dh x wat entri kan?
kesibukan duniawi menghambat diri ini.
juz smpt tgk visitors n followers.alhamdulillah makin bertambah.
syukran jazilan kerana singgah sebentar ke blog x seberapa ne.
insyaAllah sya cuba menyampaikan ilmu yg sya perolehi dr masa ke semasa di blog ne.
dgn assignment yg berlambak n komitmen bersama shbt2 lain.
Apsl tergerak hati nak wat entri lewat2 mlm ne.
Aku skrg tga tekanan.
Amat2la tekanan.

Esok pagi jam 8 ada kelas n kuiz.adoii.skrg dah jam brapa masih lum tdor.
Dah tu ada assignment yg perlu disubmit.
Ne la ne bahana keja last minute.

Ieka perlukan strategi.
U need note-to-do.
baru efisyen ckit org kata.
Dah nak dkt sethun masuk U tapi masih lum matang lg.

Pastu, dlm pada masa yg sama aku amat2 perlu memberi komitmen
dgn Lajnah Media & Informasi Kelab Nur E-man Kg E ne.
Bukan sbb nak dpt nama.
Hanya kerana Islam.
Bukan nak tunjuk kelab ne berjalan.
Tapi nak melihatkan Islam itu syumul.
Dlm kesibukan tetap Islam x dilupakan.
(ada sedikit ketenangan apabila sebut sal ne)

Aku diberi tugas untuk mengendalikan blog.
update suma pengisian yg dilaksanakan oleh kelab nur e-man.
amat berat di situ.
tapi xpa.ilmu perlu disebarakan.
pesan Rasulullah SAW
"Sampaikanlah dariku walaupun 1 ayat."
Ya Allah,berikanlah aku kekuatan dlm memikul segala bebanan ini.

tu jak la tuk entri kali ini.
dah blaja apa yg akan keluar esok tym kuiz.
skrg mau edit2 tu assignment.
Nite.:)

May Allah bless.
Wassalam.


Wednesday, February 2, 2011

.:: Kerisauan yg Melanda ::.

Assalamualaikum w.b.t.
Lama dah x memblogging ne.
Skrg ne aku tga cuti.hehe.
Seminggu jak.
Kemarin bru jak smpi di UMS terchenta ne :((
Bwa kwn2 dr smnnjung melawat tempat tinggal aku.
LABUAN.

Oke.
Even aku hepi sgt3 dpt cuti tapi kerisauan melanda diri aku skrg ne.
Npa?
Ada dgr ceta sal rusuhan di mesir tu x??
BEST FRIEND FOREVER aku ada kat sna.
Bila dgr jak sal ceta ne.
Trus aku ingt dya.
Allah.Peliharalah dia.
Cm nak gugur jak jntung ne bila dgr sal tu.
huhu.
Nanges jap.
Allah.
Even muka hepi ne tapi ati aku xhenti2 berdoa tuk kengkwn kat sna.

Dua ari yg lepas ada junior aku ne chat dgn aku dlm FB.
Abg dya 1 batch dgn aku kat skola dulu.
Dya risau gila dgn abg dya.
Aku ne cuba menenangkan dya la.
Sekali bila dya ckp ada kwn abg dya kol mama dya(merangkap kwn mak dorng arh).
Yg asrama bdk2 sabah kena bom.
uissshhhhh.
Terdiam jap aku.
Dah risau gila ne.

Ya Allah, kembalikan dgn segera my BFF.Afrah.
N kpda kwn2 yg ada kat sna.
Amri.ocie.rang.ili n laen2.
hati2 tau.
Moga Allah memelihara kamu suma.

"Undurlah wahai Mubarak jika ada dihatimu ada sedikit rasa belas kasihan atau ada dlm
kepalamu sedikit akal untuk berfikir."
(Syeikh Yusuf al-Qardhawai, 2011)

Ya Allah, kau peliharalah bumi mesir itu.
Ya Allah, kau peliharalah shbt2ku di sna.
Ya Allah, kau peliharalah saudara2 seIslamku di sna.

May Allah bless.