Followers

Thursday, April 17, 2014

Korea Trip: Departure and Arrival

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Dapat juga aku berpeluang untuk menjejakkan kaki ke bumi Running Man. Sebulan telah berlalu, tapi segala memori di sna masih tersemat kemas dalam ingatan aku. Mcm baru balik smlm jak. Haihh. I miss Korea so much!!

Well. Kali ni aku kena bawa oleh makcik aku. Actually, aku kena bawa sbb laki dia nda dpt ikut sbb hal kerja. Tapi di saat-saat akhir, laki makcik aku dapat ikut. So, kira rezeki aku la kena bawa pi sna. Alhamdulillah! Sementara blm ada kerja ni.. boleh la aku jalan2 kan. Hehe.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Flight kami dr KL - Incheon jam 11.40 mlm hari Jumaat. So sampai di Korea pagi hari Sabtu la. Flight kami dr KK sebelah petang. So pagi tu, adalah masa untuk check apa lg barang yg mau dibawa. Hari yang ditunggu pun tiba. Yala. Aku dan makcik aku kemain lagi. Siap buat countdown bila nak pigi. Dari 2 bulan sebelum sampailah ke hari kejadian. Mcm dalam mimpi pun ada jgak bila aku bersiap nak gi Airport aritu. Gilerrr best perasaan tu kan.

Excited!


Sempat lagi adik-adik sepupu aku ni bergambar d banner MH370. Kejadian yang berlaku 2 minggu sebelum kami ke Korea.
#PrayForMH370

Check In! Check In!

Tunggu flight!


 Inilah first time aku ke Luar Negara melalui pintu gate perlepasan antarabangsa KLIA. Sebelum ni kalau gi Indonesia ambil AirAsia dr KK jak. So, perasaan eksited ada terlebih sikit. Hehe.

Famili Makcik Aku. Ni ktrng dah nk masuk gi KLIA2.

Aymaan eksited!

Aleeyah pun eksited jugak!

We love Malaysia Airlines!

Minta puji kunun2 mcm di London

Waiting for Aerotrain

First time naik Aerotrain
kami sampai di KLIA dalam jam 4 ptg. So ada 6 jam lebih lagi utk flight ke Incheon. Lama menunggu jak bha kami ni. So kami lepak2 la dulu.

isi perut. lapar betul sudah ni.






Punyala lama nak tunggu jam 11 tu kan. Sepanjang menunggu, aku pun cuba try test la kamera makcik aku. Aku diamanahkan untuk pegang kamera tu. So budak2 ni la jadi mangsa aku. Byk lagi gambar sbnrnya tapi aku malas nak upload semua. Mls menunggu loading. Xpenyabar sungguh aku ni! HAHA


To Seoul we go.........!!
My ticket!!


 Tym menunggu tu, aku malas nak ambil gambar dah. Yala.... masing2 dah muka nak tdor kan. Aku ni menahan jak mata tu bha. Dalam kapal pun aku x ambil. Sbb letak kamera dalam beg. Malas la nak keluarkan. Hp pun aku tutup dan simpan. Mengantuk betul. Tapi sebab banyak sgt movie, aku layan la 2 buah movie. Jam 3 baru aku tertdor. Hehe.

TIPS: KALAU NAK NAIK KAPAL YANG AMIK MASA YG AGAK LAMA NAK SAMPAI DESTINASI TERUTAMA SEKALI MALAM ELAKKAN  PAKAI CONTACT LENS, KECENDERUNGAN UTK TIDUR SGT2 TINGGI! HAHA NO NEED TO BERGAYA SANGAT, SIMPLE CUKUP, JUST PAKAI T-SHIRT PUN OK, NO HEELS NO BOOTS, PAKAI FLAT SHOES CUKUP, BOLEH BUKA TYM SLM FLIGHT NNT.


Alhamdulillah dah sampaiiiiiiiii!! Jam 6 kami dah selamat mendarat di Lapangan Terbang Incheon! Even dalam bangunan pun sejuk. Mebi sbb aircond kot. Xramai orang. So nak keluar dr airport pun nak ambil masa dalam 30 minit jgakla. Aku btl2 x sangka dah jejakkan kaki ke Korea. 


Bila keluar tu, aku sempat lagi ambil gambar pintu keluar antarabangsa. Yala, banyak kan drama korea shooting dpn gate ketibaan. So aku pun terekcited lebih la katakan. Hahaha. Kami smpt lagi singgah 7 eleven beli Banana Milk. Byk blogger yang sarankan rasa minuman tu. Tapi xsmpt nak minum sbb Mr & Mrs Kwon sudah ada. 



Keluar jak dari mulut airport tu, terus automatically badan aku gigil. 3 DARJAH CELCIUS kotttttt!! Terus macam dalam drama-drama Korea. Ada asap keluar dr mulut. Bukan 1st tym bagi aku la. Sllu kalau g kundasang, keluar je asap dr mulut kalau sejuk btl. Cuma eksited lebih sbb continously keluar asap tu. Nda berhenti even kau minum air panas pun. Haaaa. Mmg aku suka cuaca sejuk ni. Nak tinggal di Korea boleh? eh? 

This is Mrs Kwon. Nice to meet u :) 
Dari Incheon ke rumah Mr Kwon ambil masa dalam 45 minit jugaklah. Jalan besar highway. Dari jauh kau bleh nampak jambatan-jambatan. Smooth jak jalan tu. Kita pun relax dalam kereta. Nak tdor tapi sbb pemandangan luar biasa di luar so aku snap la gmbr. Excited la katakan. Hehe. 

Nah! Nikmatilah permandangan di sna!









Motif? Sbb aku nampak van putih tu. Sllu kalau cermin gelap mcm tu, van artis. Haha. 


Sekian sahaja presentation saya pada hari ini. EH? mcm pembentangan FYP je. HAHA

Belum habis lagi. Ada sikit lagi. Lamanya aku nak smpi rumah Mr Kwon kan. Nak dekat 24 jam aku travelling wehhh. Penat!

Bila dah sampai rumah tu, tibalah sesi bagi saguhati dari Sabah, Malaysia. Hepi betul Mr & Mrs Kwon. Aku xda contribution dalam sagu hati ni. Yala. Manala ada duit kan. Aku just senyum dan snap gambar dorang. 


Dalam jam 9 pg jugaklah aku selesai mandi dan tertdor atas katil. Kroh kroh kroh. Rehat 2 3 jam pun ckupla. Kroh Kroh Kroh.


No comments:

Post a Comment